Resultats i Reflexions
Reforçant l’Economia Social amb Estratègies de Màrqueting Digital
A través de la realització d’un estudi del context actual mitjançant focus groups, entrevistes i un qüestionari digital a 112 entitats de l’ESS a Catalunya, vam identificar que hi ha una manca d’eines i coneixements específics de màrqueting i comunicació en moltes organitzacions. I què podem fer per solucionar-ho?
Amb la subvenció Singulars, vam desenvolupar el projecte ComercialitzESS on vam trobar una oportunitat per avaluar i millorar les estratègies de màrqueting i comercialització del sector. Aquest projecte va sorgir de la necessitat de reforçar la presència digital i la comunicació de les entitats del tercer sector.
Hem descobert que, tot i l’esforç i dedicació de moltes organitzacions, faltaven eines i coneixements específics per fer un salt qualitatiu. Per això, vam decidir passar a l’acció.
L’objectiu sempre ha estat dotar d’eines a les entitats de l’ESS perquè puguin comunicar amb força el seu valor socioambiental i les seves formes innovadores d’organització del treball i, així, transformar les pràctiques de consum establertes. Sabem que darrere de cada projecte hi ha històries potents, però sovint ens manca la capacitat per fer-les arribar al públic adequat. Amb la subvenció Singulars, vam identificar l’oportunitat d’omplir aquest buit, oferint formació, recursos i eines que permetin destacar i posicionar els productes/serveis al mercat en un món cada vegada més digital.
El nostre primer pas va ser realitzar un estudi del context actual per conèixer l’estat de situació de l’àrea de màrqueting i comercialització de les entitats del sector. Mitjançant un focus groups i entrevistes en profunditat amb representants del sector vam fer una primera diagnosi que es va complementar amb un qüestionari digital massiu que van respondre 112 entitats de l’ESS de tot Catalunya.
Les dades recopilades ens han proporcionat una visió del panorama actual i ens han permès identificar àrees de millora clau.
[ Fes clic a la imatge per veure algunes dades de l’informe. ]
Amb tota la informació recopilada, hem pogut dissenyar un programa d’e-Learning adaptat a les necessitats del sector. Aquest programa oferirà formacions en línia accessibles i pràctiques, enfocades a millorar les habilitats i coneixements de màrqueting digital de les entitats.
Amb aquestes iniciatives, esperem no només abordar les necessitats immediates identificades, sinó també establir una base sòlida per al creixement continuat i sostenible de les entitats i de tot el sector de l’Economia Social i Solidària. Estem compromeses a treballar juntes per transformar la manera com comuniquem i arribem al nostre públic, assegurant que les nostres veus siguin escoltades i valorades. Fem-ho juntes. Fem-ho bé.