Scroll Top
PARLEM DE MÀRQUETING, PARLEM DE COMERCIALITZACIÓ!
Avui dia estem immersos en un món col·laboratiu on tots els productes són, independentment de la seva naturalesa corpòria o intangible, experiències.

“Departament d’acció”, “Oportunitats”, “Desenvolupament de negoci”… parlem de màrqueting, parlem de comercialització!

Avui dia estem immersos en un món col·laboratiu on tots els productes són, independentment de la seva naturalesa corpòria o intangible, experiències.

És per aquest motiu que les nocions de comercialització que guiaven les decisions estratègiques fins fa uns anys ja no són aplicables. Les comunitats són més importants que mai en el procés de compra, les marques s’humanitzen i cerquen la col·laboració externa de influencers i comunitats per assolir que el públic objectiu s’identifiqui amb els trets de la seva personalitat, les xarxes socials actuen com a distribuïdors i retroalimenten la comunicació amb les empreses convertint les campanyes en diàlegs, etc.

Integrar el màrqueting on-line amb el màrqueting off -line és imprescindible per aconseguir l’èxit. Per tal d’integrar ambdós mons necessitem revisar els coneixements de màrqueting tradicionals per tenir els fonaments sòlids des d’on operar. En alguns aspectes, en canvi, haurem de deconstruir allò establert per tornar a començar amb una perspectiva completament nova. Aquest fet és especialment necessari en àmbits on tradicionalment s’aixequen sospites quan parlem de vendre. La venda és molt necessària: siguem un forn de pa, una empresa de serveis, una entitat no lucrativa o inclús una associació cultural. Per assegurar la sostenibilitat dels nostres projectes cal vendre més*: tenir més usuàries, arribar a més audiència, obtenir més sòcies consumidores, tenir més projectes per mantenir més i millors llocs de treball…

* Des de moviments decreixentistes podríem dir que no hem de buscar sempre “més”, sinó que cal aconseguir més clients per ser viables primer i mantenir després. És més!, fins i tot els activistes del moviment decreixentista volem “vendre més”: sumar com més gent millor al moviment!

En aquest entorn hiperconnectat amb sobreexposició a missatges i estímuls és a on com empresàries i emprenedores haurem de desenvolupar la nostra activitat i posar en marxa o bé consolidar el nostre projecte.

Les persones que ens dediquem a assessorar el sector de l’economia social i sostenible, volem ajudar-te a tenir èxit com a emprenedora.

Per donar-te eines eficaces per aprendre a planificar o millorar l’execució de la teva estratègia de màrqueting, Barcelona Activa ofereix un catàleg d’accions formatives (cursos) relacionats amb el màrqueting i la comunicació i pensats per emprenedores amb metodologies de taller en aula als que podràs accedir de forma gratuïta prèvia inscripció.

Trobaràs cursos més generals pensats per ajudar-te a traçar el teu pla de màrqueting i cursos específics de diverses temàtiques com ara màrqueting sostenible, màrqueting on-line, investigació de mercats, segmentació, storytelling i molt més!

Formacions de màrqueting per emprenedoria:

Formacions de màrqueting per empresa:

T’hi esperem!

 

Si voleu més informació, ens podeu contactar a través del nostre canal habitual info@facto.cat.