Scroll Top
RESONATE – DES DE GRAZ, MILÀ I BARCELONA… AL MÓN!
RESONATE (Regional Social business iNcubaATors), és un projecte europeu que té com a objectiu intercanviar coneixement i bones pràctiques relacionades amb la formació, l’acompanyament i l’assessorament d’emprenedores socials a Àustria, Itàlia i Catalunya.

Facto surt a Europa per participar en el RESONATE (Regional Social business iNcubaATors), un projecte europeu que té com a objectiu intercanviar coneixement i bones pràctiques relacionades amb la formació, l’acompanyament i l’assessorament d’emprenedores socials a Àustria, Itàlia i Catalunya.

El RESONATE es tradueix en una sèrie de trobades internacionals, en les que persones de les tres organitzacions es troben, expliquen i s’escolten, es fan preguntes i aprofundeixen en el coneixement mutu. Perquè volem créixer i volem aprendre, viatjarem a Àustria i viatjarem a Milà i després acollirem les nostres sòcies a Barcelona en una trobada final l’abril de 2022. Pel camí, us anirem explicant els detalls d’aquesta aventura.

Primera parada: Graz!

The Social Business Club Styria (SBCS) són les nostres sòcies austríaques. Fundat en 2013, SBCS és un centre regional de suport a l’emprenedoria social. Ofereixen assessorament qualificat, enxarxament i formació promovent empreses de caràcter social. Reuneixen persones, empreses i idees i les impulsen per crear una nova economia centrada en el desenvolupament sostenible.

Actualment SBCS acompanya uns 113 emprenedors socials de la regió austríaca de Styria i enfoca els seus esforços en arrelar l’emprenedoria social com a una solució present i futura per a la societat. SBCS, ha sigut la primera organització regional a Àustria per donar suport a emprenedors socials i promou la creació d’altres organitzacions similars en altres regions del país.


Segona parada: Milà!

Les nostres sòcies italianes pertanyen a la Fondazione Giacomo Brodolino (FGB), una entitat sense ànim de lucre operativa des de 1971. Des de la FGB es dediquen a la investigació, el desenvolupament de polítiques públiques, assistència tècnica i consultoria amb actors públics i privats.

Des de 2012, la FGB ha fet una aposta important al camp de la innovació social i de l’emprenedoria social, creant una unitat específica per oferir serveis de suport per al desenvolupament del mercat social empresarial. FGB treballa des de la banda de l’oferta i de la demanda, interconnectant als ecosistemes locals, creant xarxes i plataformes per l’intercanvi de coneixement, tecnologia, fons econòmics i talents. També estan creant un conjunt d’infraestructures al llarg d’Itàlia per allotjar hubs d’innovació, incubació i consultoria.


Última parada (i la primera del trajecte següent…): Barcelona!

El 2022 acollirem les nostres sòcies amb tallers i xerrades. Convidarem emprenedors socials i altres companyes de viatge locals perquè comparteixin la seva visió i la seva experiència. Esperem que d’aquí sorgiran vincles a llarg termini que ens permetin continuar caminant per Europa.

En aquest context en el qual obrir horitzons es fa difícil, us convidem a seguir el nostre trajecte europeu a través dels nostres butlletins. Pugeu?