Scroll Top
PRESENTACIÓ DE LA GUIA DE CONTRACTACIÓ PÚBLICA SOCIALMENT RESPONSABLE DE COOPCAMP
L’objectiu principal de la guia, és posar a disposició de les administracions públiques del Camp de Tarragona eines i facilitar que en els propers anys s’incorporin mesures de Contractació Pública Socialment Responsable en les licitacions i contractes, tot afavorint també la participació de les organitzacions d’ESS en aquest àmbit.

Camí cap a la Responsabilitat Social estratègica: Presentació de la Guia de Contractació Pública a Reus

L’Ateneu Cooperatiu Coopcamp impulsa la Contractació Pública Socialment Responsable al Camp de Tarragona

El passat 27 de febrer, a Reus, es va presentar la Guia de Contractació Pública Socialment Responsable, impulsada per l’Ateneu Cooperatiu Coopcamp, amb l’assistència de més de cinquanta persones. Aquesta guia pretén fomentar la Contractació Pública Socialment Responsable al Camp de Tarragona, impulsant l’Economia Social i solidària. Amb la participació de diverses entitats i actors polítics, s’ha destacat la importància d’una visió estratègica per promoure la sostenibilitat i la responsabilitat social en els processos de contractació pública. La guia inclou propostes pràctiques per aplicar clàusules socials, ètiques i ambientals.

El passat dimarts dia 27 de febrer vam ser a Reus per presentar la Guia de Contractació Pública Socialment Responsable, un encàrrec de l’Ateneu Cooperatiu Coopcamp. Hi van assistir més d’una cinquantena de persones.

Aquesta guia neix de la voluntat de l’Ateneu Cooperatiu Coopcamp de treballar en el foment de la Contractació Pública Socialment Responsable (CPSR) al Camp de Tarragona per a impulsar l’Economia Social i solidària (ESS) i els seus valors.

L’objectiu principal de la guia, és posar a disposició de les administracions públiques del Camp de Tarragona eines i facilitar que en els propers anys s’incorporin mesures de Contractació Pública Socialment Responsable en les licitacions i contractes, tot afavorint també la participació de les organitzacions d’ESS en aquest àmbit.

 

Què és la Contractació Pública Socialment Responsable (CPSR)? Des de Facto Cooperativa entenem la CPSR com a una política transversal on es destaca la necessitat d’una visió estratègica per a una correcta implementació, amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat, responsabilitat social i transparència en tot el procés de contractació pública. La compra pública, per la seva importància com a motor econòmic, ha de passar de ser una mera operació d’accés a serveis, obres o subministraments a ser una eina per al foment de polítiques públiques.”

 

En l’acta de presentació van ser-hi presents actors molt diversos, des de cooperatives del territori, regidors de diferents colors polítics, tècnics de contractació, fins a interventors i altres representants polítics i socials del territori.

El Director General de l’Economia Social de la Generalitat de Catalunya va posar de relleu, en la introducció, la necessitat d’impulsar una Contractació pública amb valors, que contribueixi a millorar la societat.

Coopcamp va destacar el treball fet fins ara per arribar a la publicació de la Guia, i va parlar de futur a través de la Taula Territorial: “La CPSR s’ha fixat com un eix de treball prioritari i estratègic al territori. Aquesta presentació és un punt d’inflexió per a obrir l’espai de treball de la Taula Territorial de la CPSR a aquelles administracions locals que vulguin participar-hi i que vulguin contribuir en el treball, desplegament i concreció de les mesures i accions proposades a la Guia”

Des de Facto Cooperativa vam explicar com s’havia fet la guia, el seu contingut, les principals dades analitzades i algunes propostes de futur. El document es presenta com una eina teòrica i pràctica que recull el marc jurídic i normatiu general i també valora la contractació pública i l’Economia Social i Solidària al Camp de Tarragona. També es fixa en els diferents cercles sectorials i territorials de CoopCamp. La guia també inclou una proposta d’aplicació de clàusules socials, ètiques i ambientals, tant des dels criteris automàtics com des de les mesures especials d’execució.

Diferents mitjans s’han fet ressò de la presentació  de la Guia,  El JornalCanal ReusReus digital  i  Diari mes.

Aquí podeu trobar la Guia completa, l’informe executiu i infografies.  També a  la nostra web https://comprapublicaresponsable.cat trobareu properament aquest i d’altres recursos adreçats tant per administracions com per entitats de l’ESS i podreu conèixer els nostres serveis per ajudar-vos en qualsevol procés de CPSR.