Replantejar l’estratègia
Amb el temps, és natural que les entitats, cooperatives i empreses evolucionin, i amb elles, el mercat i les necessitats dels seus clients i clientes. Tot i que sovint posem tota la nostra energia a fer créixer el projecte, el pas del temps, les noves tendències i fins i tot els canvis interns poden fer que aquella estratègia inicial deixi de ser efectiva. Però, com saber si ha arribat el moment de crear una nova estratègia o de revisar la que ja teniu?
A continuació identifiquem alguns senyals clau que poden indicar la necessitat d’un replantejament estratègic.
- Els objectius no es compleixen
Quan els resultats no s’ajusten als objectius marcats, indica que alguna cosa no funciona. Si les metes que semblaven realistes fa un temps, ara semblen cada cop més inassolibles, potser és hora de revisar com s’estan plantejant les accions i considerar un canvi de rumb. - El mercat canvia
Les necessitats i preferències del mercat poden variar. Tenint en compte les tendències digitals, els canvis en el comportament del consumidor o l’aparició de nous competidors, és fàcil que el que abans era una fórmula que funcionava ja no ho sigui tant. Quan el mercat es transforma, la vostra estratègia també hauria de fer-ho per mantenir-se útil i rellevant. - Els recursos no s’optimitzen
Si dediqueu temps, diners o personal a activitats que no generen el retorn esperat, és un signe que els recursos no s’estan utilitzant de manera òptima. Revisar l’estratègia és la millor manera d’identificar en què val la pena invertir els recursos i aconseguir el màxim rendiment. - La identitat de l’entitat o cooperativa no es reflecteix en les accions
Una estratègia eficaç ha de ser una extensió dels valors i l’essència del vostre projecte. Quan les accions es desvien de la identitat de l’entitat o no comuniquen de manera clara la vostra visió, és necessari ajustar l’estratègia per garantir que totes les accions reflecteixin qui sou i el que voleu aconseguir. - Falta de feedback positiu dels clients
Els clients i les clientes són una font essencial d’informació. Si percebeu una disminució de l’interès o, directament, rebeu comentaris negatius, pot ser senyal que la vostra proposta de valor no està ressonant amb les necessitats i desitjos del vostre públic. Una estratègia revisada pot ajudar a reconnectar amb els i les clientes, comprendre millor les seves expectatives i millorar la seva experiència.
Què cal fer si detecteu algun d’aquests senyals?
Tant si reviseu l’estratègia de forma interna com si necessiteu un cop de mà, no deixeu que una estratègia desfasada limiti el potencial del vostre projecte.
I si busqueu assessoria externa, sapigueu que a Facto som aquí per ajudar-vos a treure el màxim profit amb un acompanyament estratègic i especialitzat en màrqueting i comercialització.
El nostre procés comença amb una diagnosi inicial de la situació actual de la vostra entitat i dels objectius a curt i llarg termini. A partir d’aquí, dissenyem un full de ruta totalment personalitzat, adaptat a les vostres necessitats i a la realitat del mercat.
Actualitzar i redefinir l’estratègia és una inversió que, ben plantejada, retorna resultats visibles i mesurables en poc temps.
És hora de replantejar el rumb o de fer créixer el vostre projecte?
Poseu-vos en contacte amb nosaltres avui mateix!