Scroll Top
GRESODI: TRANSFORMACIÓ SOCIAL I SOSTENIBILITAT A EUROPA
Un projecte pioner que uneix innovació social i sostenibilitat per enfortir l’emprenedoria catalana.

Transformant Europa a través de l'Emprenedoria Social i la Sostenibilitat

Facto Cooperativa s’uneix al projecte GRESODI

L’objectiu principal de GRESODI és impulsar l’emprenedoria i la innovació social incorporant elements verds i digitals. A través d’accions com un programa d’incubació de 12 mesos amb beques i premis per a iniciatives innovadores, GRESODI busca amplificar l’impacte de les iniciatives socials, especialment aquelles liderades per dones i joves en zones rurals.

Del 17 al 19 de gener del 2024 a Miskolc (Hongria), vam viure emocionades l’inici projecte GRESODI (GREen, SOcial and DIgital transition via local impact ventures) on unim forces amb organitzacions europees referents en innovació i suport a l’emprenedoria social com la Fundació Harfa (Hongria), Social Business Hub Styria (Àustria) o EX ANTE Consulting (Hongria). GRESODI neix amb l’ambició de ser un catalitzador i una plataforma per a la innovació social a tota Europa.

El projecte busca impulsar activitats d’innovació i emprenedoria social amb la integració d’elements verds i digitals a través de diverses accions, entre elles, un programa d’incubació de 12 mesos que comptarà amb una beca i un premi a la iniciativa més innovadora

L’objectiu és potenciar l’impacte d’aquestes iniciatives (noves o ja existents) i crear un pla adaptable a diverses comunitats locals. Empoderant els i les emprenedors/es socials per abordar els desafiaments de les seves pròpies comunitats, GRESODI aspira a proporcionar solucions innovadores i generar canvis significatius, desenvolupant iniciatives amb impacte social, sostenible i digital. Amb una atenció especial a dones i joves emprenedors en zones rurals.

Durant aquests 3 dies de feina conjunta, hem dialogat, discutit i conceptualitzat les fases i accions necessàries d’aquest projecte pilot que s’implantarà a Catalunya, Styria (Àustria) i Miskolc (Hongria) a partir d’aquesta primavera.

El primer dia vam tenir l’honor de ser rebuts pel president de la Fundació HÁRFA (Hongria) i d’escoltar a László Jakubinyi explicant l’experiència d’èxit d’innovació social hongaresa de la Fundació Szimbiózis a Miskolc.

El segon dia, vam debatre sobre el desenvolupament de les accions referents a la crida d’activitats per les entitats socials i les diferents activitats de sensibilització respecte a la transició digital i verda de l’empresa que durem a terme, principalment un Impact Lab i un Bootcamp en Economia Verda i Digital que tindrà lloc entre els mesos d’abril i maig. Les converses de la tarda van continuar amb la planificació del programa d’incubació i dels serveis d’acompanyament, mentoria i sessions de networking a les que les empreses tindran accés al ser seleccionades.

El darrer dia va començar amb un taller sobre la medició de l’impacte en els projectes socials liderada per la nostra companya Susana Ramos, responsable de projectes de FACTO i el nostre company Pau Serrat, responsable d’operacions de la cooperativa, seguit d’una presentació sobre aspectes del projecte i la gestió financera, amb la presentació de Mihai Palimariciciuc (Comissió Europea). 

Des de Facto, estem molt emocionades de formar part del projecte GRESODI, aportant suport i eines per al desenvolupament de l’emprenedoria social. A través d’aquesta col·laboració, volem mostrar el poder transformador de les metodologies innovadores, abordant de manera efectiva qüestions socials i ambientals que necessiten una resposta immediata. Estem compromeses a contribuir a la construcció d’un futur més sostenible i inclusiu, a on cada acció conta i cada emprenedor i emprenedora social pot marcar la diferència.

Estigueu atentes ja que aviat obrirem la possibilitat que GRESODI arribi a la vostra comunitat, poble o ciutat i pugueu ser part activa del canvi!

Projecte impulsat per: