Scroll Top
FACTO ES MOU!
Amb FACTO vam participar activament en la Conferència Europea d’Economia Social celebrada en Donostia-Sant Sebastià, la ciutat que ostenta el títol de Capital de l’Economia Social en 2023.

FACTO en la Conferència Europea d'Economia Social: Un impuls cap a una economia més justa i sostenible

L’Economia Social Una Prioritat Estratègica en la Construcció d’un Futur Sostenible

“Els esdeveniments dels últims anys a nivell europeu i mundial han evidenciat la necessitat d’uns models de gestió econòmica i social que integrin economia, benestar i medi ambient. En aquest context, la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea situa a l’Economia Social com una de les seves prioritats estratègiques per a construir una economia al servei de les persones i del planeta.”

Les companyes Joan Martínez, direcció estratègica i Susana Ramos, direcció de projectes europeus de Facto Cooperativa, van tenir l’ocasió d’assistir la Conferència Europea d’Economia Social: Persones, Planeta, Acció que va tenir lloc a Donostia-San Sebastià dins del mandat de Capital de l’Economia Social 2023 de la ciutat.

L’esdeveniment va aglutinar el bo i millor de l’Economia Social europea durant dos dies plens de sessions, tallers i esdeveniments on vam poder conversar sobre el desplegament del Social Economy Action Plan de l’European Economic and Social Committee (EESC).

L’intercanvi va tenir lloc entre persones representants del disseny de polítiques internacionals i europees (UN TAskforce on SSE Committee (UNTFSSE) o el Ministerio de Trabajo y Economía Social (MITES), entre d’altres, i entitats representatives de l’empresariat social com CEPES o Social Economy Europe, xarxes d’intercanvi i cooperatives europees. Amb elles, vam tenir l’ocasió de discutir sobre temes tan interessants (i necessaris!) com la Innovació social i l’accés al finançament o la representació de les joves europees dins de l’Economia Social de la mà de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI).

Uns dies plens de treball intens junt amb les nostres sòcies del projecte Up me Up, ECOOO, FECOMA i TAZEBAEZ també dins la Fira d’Ocupació en Economía Social FESLAN on vam donar a conèixer Up me Up als actors claus de l’ocupació social del panorama europeu.

Des de Facto seguim avançant i participant per tal de construir una economia més justa i solidària.