Scroll Top
ÈXIT EN LA PRESENTACIÓ DE LA GUIA “COMENÇA A LICITAR!”
El passat dimecres 27 de setembre, es va dur a terme amb gran èxit la presentació de la Guia “Comença a licitar!” per a empreses i organitzacions de l’Economia Social i Solidària.

iniciativa que forma part de l'Estratègia de l'Economia Social i Solidària a Barcelona 2030 (#ESSBCN2030)

El passat dimecres 27 de setembre, es va dur a terme amb gran èxit la presentació de la guia “Comença a licitar!” per a empreses i organitzacions de l’Economia Social i Solidària. L’esdeveniment, que es va desenvolupar de 16:00 a 17:00 h a través de la plataforma Zoom, va comptar amb la participació de 110 persones, evidenciant l’interès i la rellevància d’aquesta iniciativa.

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc de l’Estratègia de l’economia social i solidària a Barcelona 2030 (Estratègia #ESSBCN2030), mitjançant les subvencions de l’Enfortim ESS destinades a projectes de l’ESSBCN2030

Ha estat impulsada per cinc entitats federatives del tercer sector català, amb l’objectiu que sigui un instrument útil d’informació i d’assessorament. Les entitats promotores són: l’Associació empresarial d’Economia Social Dincat, La Confederació, la Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social -ECAS-, la Federació d’Empreses d’Inserció -FEICAT– i la Federació ECOM.

La presentació va ser un esdeveniment destacat amb la participació de Xavier Rubio Cano, cap del Departament d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona.

Va intervenir també Jordi Roman Soto, president de La Confederació, qui va oferir una benvinguda institucional.

Marc Vilanova i Laura Rafecas de Facto Cooperativa, responsables de l’elaboració i disseny del contingut de la guia, van ser els encarregats d’explicar-la.

La guia “Comença a licitar!” és una eina destinada a empreses i organitzacions que operen dins de l’Economia Social i Solidària (ESS). A través d’aquesta guia, els lectors obtenen una visió àmplia i detallada del món de la contractació pública i com aprofitar-lo de manera efectiva.

Aquesta guia comença amb una introducció al “Nomenclàtor de Contractació”, oferint una clara comprensió dels termes i conceptes clau associats a la contractació pública. A continuació, aprofundeix en el “Procés de Licitació”, detallant els diversos tipus de contractes i procediments disponibles i proporcionant respostes a preguntes com ara què cal saber per licitar.

La guia no només es limita a explicar els processos, sinó que també ofereix consells i estratègies per a preparar propostes de valor efectives, incloent-hi aspectes clau per a la preparació de propostes econòmiques i els criteris de valoració que s’utilitzen.

Finalment, la guia inclou una secció de “Preguntes Més Freqüents (FAQ)” on es responen qüestions comunes relacionades amb la contractació pública per a organitzacions i empreses de l’ESS.

En resum, la guia “Comença a licitar!” és una eina completa i detallada que ajuda les empreses i organitzacions de l’ESS a navegar amb èxit dins del complex món de la contractació pública, oferint orientació pràctica i recursos essencials per a la seva participació i èxit en aquest àmbit.

Ja la podeu descarregar a la Web de Facto: comprapublicaresponsable.cat