Scroll Top
Segueix les
últimes notícies.

Explorant el món de l’economia des d’una perspectiva social i solidària. Unint forces per a construir un futur més equitatiu i sostenible.

Uneix-te al moviment GRESODI
gresodi_rural_02

Ets una persona innovadora i compromesa amb una visió de futur més sostenible? Estàs decidida a marcar la diferència amb solucions innovadores verdes i/o digitals? Podrien les teves idees empoderar a les comunitats rurals i liderar el camí cap a un futur més inclusiu i sostenible? Si és així, el projecte GRESODI és la teva plataforma per a convertir aquestes visions en realitat.

Presentació de la Guia de Contractació Pública de Coopcamp a Reus
COOPCAMP_reus

L’objectiu principal de la guia, és posar a disposició de les administracions públiques del Camp de Tarragona eines i facilitar que en els propers anys s’incorporin mesures de Contractació Pública Socialment Responsable en les licitacions i contractes, tot afavorint també la participació de les organitzacions d’ESS en aquest àmbit.

Emprenedoria social i perspectiva de gènere: reptes i oportunitats
dones_rural

El teixit social i econòmic de les societats industrials ha estat modelat pel treball diari no reconegut de les dones, principalment en tasques reproductives i de cura. Tot i que les dones han augmentat la seva participació en el mercat laboral, aquesta continua sent inferior a la dels homes, amb una major vulnerabilitat laboral.

Perquè no volen que entenguis l’economia
no_entenguis_economia

L’economia sovint és percebuda com una matèria àrida i tècnica, que sorgeix davant nostre com un “Sudoku”. A primera vista sembla allunyar-se de la nostra realitat quotidiana, però sota aquesta aparença emergeix una disciplina que va molt més enllà de balanços i “PIBs”.

I quin tipus de consumidora és l’administració pública?
quin_tipus_consumidor_administracio_publica

L’administració pública pot ser considerada una consumidora responsable? L’Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya promou un consum responsable, definit com a moderat, informat, reflexiu i conscient, incorporant criteris de sostenibilitat en diversos àmbits. Llavors, seguint aquesta definició, l’administració compleix amb aquests paràmetres, amb un enfocament especial en la seva principal via de consum: la contractació pública?

GRESODI: Transformació Social i Sostenibilitat a Europa
gresodi

Un projecte pioner que uneix innovació social i sostenibilitat per enfortir l’emprenedoria catalana.

L’any 2023 per a l’Economia Social i Solidària: un resum i perspectives de futur
resum_futur_ESS_blog

L’any 2023 ha estat testimoni de diversos esdeveniments que han tingut un impacte significatiu en l’Economia Social i Solidària (ESS). A través d’aquest resum, analitzarem com ha estat l’any a nivell econòmic per a l’ESS, repassarem els èxits i reptes, i proporcionarem algunes reflexions sobre el panorama que ens espera al 2024.

Tornem a viatjar a Europa amb el projecte GRESODI
gresodi_blog

GRESODI (GREen, SOcial and DIgital transition via local impact ventures), un projecte europeu per a una transició social, digital i verda a través de la inversió amb impacte local.